Zoek op de site:

Over het project

Verscholen in het groen ligt tussen de Schiedamse woonwijken Nieuwland en West een wel heel bijzondere speelplek: Het Speeleiland aan de Schaepman-singel. Je kunt er alleen komen via een idyllisch bruggetje. Al bijna drie decennia lang klimmen en klauteren kinderen er op de houten speeltoestellen. Voor hun ouders is het er op het overdekte terras ook heerlijk toeven; ook zij ontsnappen op het groene eiland een paar uurtjes aan de waan van de dag. Het Speeleiland is na 28 jaar echter aan vernieuwing toe. Dankzij zeer betrokken en actieve vrijwilligers is begin oktober de verbouwing van de speeltuin gestart. 

Anoralee Marlin is voor dag en dauw opgestaan om, voordat zij naar haar werk gaat, met trots Het Speeleiland te laten zien. Ze is al vijf jaar voorzitter van de speel- en ontmoetingsplek. "Ik heb Het Speeleiland leren kennen door mijn zoon. Toen hij klein was en wij hier vlakbij woonden, kwam hij hier al graag. Mijn zoon is nu een tiener en we wonen al lang niet meer in deze buurt, maar ik ben hier nog vaak te vinden, omdat ik me graag inzet voor dit bijzondere plekje," vertelt de voorzitter enthousiast. 

Duurzaam
Na bijena drie decennia speelplezier krijgt de speeltuin een totale make-over. "We krijgen nieuwe speeltoestellen en we gaan de speeltuin verdelen in leeftijdsgerichte vakken. NIet alleen onze toestellen, maar oo het 'huisje' wordt aangepakt,"legt Anoralee uit. "Kinderen kunnen daar ijsjes en chips en ouders een kop koffie kopen. En, we gebruiken het voor kinderfeestjes. Bij alles geldt overigens, dat we gebruikmaken van de onderdelen die nog goed zijn, zoals de houten palen waaraan de zoeldoeken boven het terras zijn bevestigd." De speel- en ontmoetingsplek wordt gerun door een active vrijwilligersgroep. Patrice Hocks ondersteunt namens DOCK alle vrijwilligers op het eiland. "Dat doe ik met veel liefde." vertelt ze. "Het eiland bestaat al bijna drie decennia. Kinderen die er zelf hebben gespeeld, komen nu met hun kinderen. Dat zegt gednoeg over deze heerlijke plek in het groen!"

Deel dit bericht:
Het Speeleiland wordt nog groener

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons